U trendu

Predstavnici PSG i Ne davimo Beograd razgovarali sa specijalnom izaslanikom SAD Palmerom

Predstavnik pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović učestvovao je danas na zatvorenom sastanku sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmerom koga je po navodima pokreta, upozorio na „trend urušavanja institucija i opšteg pada demokratije u Srbiji“.

Tokom sastanka organizovanog u sklopu višednevne posete Metjua Palmera Balkanu, Veselinović je ukazao i na razloge koji su doveli do bojkota junskih izbora prošle godine, saopšteno je iz Ne davimo Beograd. 

„Poseban fokus u razgovoru Veselinović je stavio na brojne napade na predstavnike opozicionih pokreta, nezavisnih medija i organizacija civilnog društva koje dolaze od strane Srpske napredne stranke, ali i na korupciju i nesposobnost državnih organa i lokalne samouprave da reše izazove sa kojima se Srbija suočava u 21. veku, kao što su klimatske promene, energetska tranzicija i saradnja u regionu“, stoji u saopštenju.

Sa Palmerom je razgovarao i predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović koji je kazao da su teme sastanka bile „kriza demokratije i parlamentarizma u Srbiji“ i stanje na Kosovu.

Grbović je posle sastanka ocenio da je dobro da je opozicija u Srbiji „prepoznata kao neko ko je konstruktivna strana koja bi mogla da bude deo rešenja nastale krize“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.