U trendu

Premijerka i ministri čestitali Božić vernicima, Sinodu SPC i sveštenstvu

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Božić Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i vernicima uz poruku da današnje vreme pokazuje svu snagu zajedništva i nedvosmisleno ukazuje na vrednosti koje ujedinjuju.

Čestitke su uputili i ministri u Vladi Srbije.

Predsednica Vlade istakla je da je borba za svaki ljudski život i dostojanstvenu svakodnevicu prioritet u izazovnom vremenu kao što je sadašnje.

„Ta borba biće uspešna samo ako nastavimo da zajedno, u duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika, stvaramo poverenje i verovanje u to da nijedna prepreka koja se nadje pred nama nije nepremostiva“, poručila je premijerka.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković poželela je da praznik bude proslavljen u zdravlju, sreći i blagostanju.

„Svim gradjanima Srbije čestitam Božić, najradosniji hrišćanski praznik“, navela je Gojković.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević poželela je da Božić donese mnogo osmeha i radosti.

„I iznad svega dobro zdravlje, najveće bogatstvo današnjice“, navela je Kisić Tepavčević.

Ministarka pravde Maja Popović poručila je da radost Božića bude „nepresušno nadahnuće u snaženju najvećih hrišćanskih vrlina mira, bratoljublja i praštanja“.

„Neka nam svima i ovaj dan rodjenja Bogomladenca donese zdravlje i daruje nadu u radosne vesti i promene“, rekla je Popović.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Badnji dan i Božić u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti i u svoje lično ime. On je rano jutros isekao badnjak u Dobanovcima.

„Neka nas ovi praznici nadahnu radošću, snagom i dobrotom, kako bi nadvladali sve izazove koji su pred nama“, poručio je Stefanović.

Božić je čestitao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uz želju da se praznik proslavi u zdravlju i radosti.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović uputila je čestitku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima.

„Želim svima da praznik provedu u radosti i u krugu svojih najbližih“, navela je Obradović.

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović poželela je svim vernicima dobro zdravlje, mir i blagostanje.

„Neka praznik Hristovog rodjenja u srca svih verujućih ljudi donese mir, ljubav i radost i ojača našu veru u bolje dane ispred nas, u miru, slozi, napretku i medjusobnom poštovanju“, rekla je Mihajlovićeva.

Ministar finansija Siniša Mali poželeo je svima da praznik provedu u krugu svojih najmilijih, u miru, sreći i blagostanju.

„U vreme brojnih izazova sa kojima se suočava ceo svet, sada je važnije nego ikada ranije da negujemo vrednosti kao što su ljubav i zajedništvo“, rekao je Mali.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je Božić uz želju da najradosniji hrišćanski praznik oni koji ga slave provedu sa najbližima u miru, ljubavi i slozi.

„Na Badnji dan, uoči Božića, neka vaši domovi budu ispunjeni toplinom, duhovnom radošću i verom u bolje sutra“, naveo je Selaković.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić poželeo je da Božić ispuni slogom, srećom i blagostanjem sve domove, a posebno domove naših domaćina u selima Srbije.

„Božić, praznik radjanja i nade, uvek nas iznova podseća na važnost stvaranja i očuvanja porodice“, naveo je Krkobabić.

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, uputio je čestitke u svoje i u ime Ministarstva koje vodi.

„Neka nam Božić svima u dom donese pre svega mnogo zdravlja uz očuvanje vrednosti porodice, mira i sloge, a onda će i sreća biti neminovna“, naveo je Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar