Premijerka Srbije pozvana na sastanak Bilberberške grupe

Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu, potvrđeno je Tanjugu njenom kabinetu.

Poziv je usledio nakon njenog izlaganja na sastanku grupe “Novi lideri za Evropu” na nedavno održanom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Sastanak Bilderberške grupe planiran je da se održi od 7. do 10. juna u Torinu, u Italiji, a poziv premijerki Srbije uputio je predsedavajući Upravljačkog komiteta Grupe Henri de Kastris, nekadašnji predsednik borda direktora multinacionalne osiguravajuće kompanije Aksa (Axa).

Bilderberška grupa, koja je naziv dobila po hotelu Bilderberg u Holandiji u kojem je održan prvi sastanak 1954. godine, okuplja 100 najuticajnijih ljudi iz sveta politike, preduzetništva i medija iz Evrope i Severne Amerike koji, na godišnjim sastancima, diskutuju o gorućim pitanjima sa kojima se suočava savremeni svet.

Predsednica Vlade Srbije je inače, od oktobra 2016. godine član grupe „Novi lideri za Evropu“ Svetskog ekonomskog foruma, koju čine mladi političari i donosioci odluka iz više evropskih zemalja.

Kao jedini premijer iz regiona, Brnabić je učestvovala i u izradi izveštaja Svetskog ekonomskog foruma „Obnova Evrope“, u kojem je pripremila deo koji se odnosi na migracije i granice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.