U trendu

Premijerka Srbije sa ambasadorom Francuske o nastavku saradnje

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas razgovarala s ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem (Jean-Louis Falconi) o sprovodjenju reformi, borbi za bolji standard gradjana i evrointegracijama, saopštio je njen kabinet.

Brnabić je izrazila uverenje da će napori Srbije biti prepoznati i da će rezultirati pozitivnim signalima iz Evropske unije i otvaranjem novih poglavlja.

Istakla je da razvojna saradnja s Francuskom pokazuje da ta država prepoznaje Srbiju kao ozbiljnog kandidata za ulazak u Evropsku uniju i važnog strateškog partnera.

Jačanje ekonomije i stvaranje povoljne klime za nova ulaganja, kao i reforma u oblasti vladavine prava važni su prioriteti Vlade, rekla je premijerka, kao i da očekuje da će se zajedničkim snagama raditi na medjudržavnim projektima i dolasku novih francuskih kompanija u Srbiju.

Falkoni rekao je da će njegova zemlja nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, pre svega ekspertskom podrškom u tom procesu i da je uveren da će implementacija reformi dati pozitivne rezultate.

Objasnio je da su francuske kompanije u Srbiji jasno opredeljene da tu nastave rad, bez obzira na epidemiološku situaciju, i da postoji interes za dalje širenje poslovanja.

Falkoni je rekao da je u centru ekonomskih odnosa dve zemlje projekat beogradskog metroa, kojem je Francuska izuzetno posvećena.

Sagovornici su izrazili uverenje da će takvih projekata biti još više i da će se dodatno intenzivirati ekonomska saradnja i investicije prvenstveno u infrastrukturu, modernizaciju industrije, energetiku i obnovljive izvore energije, kao i ekološke projekte, piše u saopštenju Vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar