U trendu

Premijerka u dva minuta šest puta nazvala demonstrante lešinarima

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u Skupštini Srbije šest puta ponovila da su pojedini demonstranti „lešinari i hijene“, ali je demantovala da ih je ikada nazvala „ruljom“.

„Ja lično mislim da su lešinari oni koji su nakon protesta ili tokom tog protesta seli i uradili fotošop tako da se pokaže da ima više ljudi. I mislim da su lešinari ne samo prema građanima Srbije, nego i prema onima koji su izašli da podrže protest“, rekla je premijerka.

Ona je u svom govoru u nekoliko rečenica šest puta ponovila da su takvi ljudi lešinari, a dodala je i da njihovi skupovi nisu borba protiv nasilja.

Brnabić je potvrdila da je prošle nedelje njena reakcija na govor poslanika Miroslava Aleksića bila burna, ali da je on pokušavao da uruši kredibilitet jednog od najvećih stručnjaka za mentalno zdravlje, te da je izraz (go..aru odvratni) uputila samo njemu i to nakon što je isključila mikrofon.

Premijerka je odgovarajući na govor poslanika koalicije Nada Predraga Marsenića rekla da je šef njegove stranke Nove DSS Miloš Jovanović „fizički nasrnuo na predsednika Republike“ te da je vlast nazvao „izdajnicima“ i da „oni ne treba da govore o vrednostima“.

Marsenić je prethodno rekao da se koalicija Nada nije oglašavala vodeći se izrekom „ako ti reči nisu pametnije od tišine, bolje da ćutiš“, a da premijerkine reči u poslednjih 20 dana svakako nisu bile pametnije od tišine.

„Ako već niste bili sigurni kako treba da se nosite sa ovom krizom, imali ste primer u sopstvenoj Vladi, gospođu Grujičić koja je i izjavama i delovanjem pokazala kako to treba da se uradi“, rekao je Marsenić.

Poslanik je rekao da je pratio parlament od 90-ih godina.

„Postoji samo jedno pravilo, jedna konstanta u ponašanju, počev od mahanja pištoljem, od cipela, valjanja po podu. Ko je ta konstanta? Ja sam siguran da znate“, rekao je Marsenić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.