U trendu

Preokret na Kosovu: Kurti ostao bez premijerske fotelje?

U Prištini je na pomolu nova koalicija za sastav vlade bez Samoopredeljenja i Aljbina Kurtija.
Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Limaj i Bedžet Pacoli održali su sastanak o mogućnosti formiranja vladajuće koalicije i institucija.

Prema izvorima kosovskog poratla „Indeks onlajn“, do sastanka ova tri politička subjekta je došlo jer pokret „Samoopredeljenje“, koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Izvor ovog portala tvrdi da je na sastanku dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija pripadne neko iz PDK, dakle stranke Fatmira Limaja.

S druge strane, Ramuš Haradinaj je rekao i da je spreman da pomogne oko formiranja vlade i Aljbinu Kurtiju ako ga pozove na razgovor, jer vidi da u tome ne uspeva već duže od tri mesece, prenosi portal Lapini info.
Haradinaj je izjavio da bi Kurti mogao da nađe druge partnere, jer je tokom dana imao sastanke sa liderima PDK-a i AKR-a. On je takođe potvrdio da se sastao sa čelnicima PDK-a i AKR-a.

Haradinaj je rekao da su otvorene za ponude koje dolaze prema AKK za izgradnju institucija. Haradinaj je naglasio da očekuje da dobije poziv na razgovor i od DSK Ise Mustafe.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)