U trendu

Pretučen jedan od organizatora protesta u Novom Sadu

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke (DS) Dejan Bagarić, napadnut je u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, saopštili su DS i organizatori protesta.

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu, piše u saopštenju.

Dodaje se da je on primljen u Urgentni centar Kliničkog centra sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao preko noći, kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

DS je zahtevao od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića.

„Imajući u vidu sve okolnosti pod kojim se dogodio mučki napad na mladića koji na svim protestima nosi bedž sa likom ubijenog premijera Zorana DJindjića, više nego osnovana je pretpostavka da je Bagarić napadnut zbog svojih političkih aktivnosti“, naveo je DS u saopštenju.

Podsetili su da je ovaj napad treći slučaj u kojem su mete napada bili mladi ljudi koji učestvuju u organizaciji protesta u Novom Sadu, a samo dan ranije, takodje u novosadskom univerzitetskom kampusu, pretučena su dvojica studenata i aktivista organizacije „Krov nad glavom“.

„Teško je poverovati u to da je takva serija napada puka slučajnost i da nije reč o pokušaju vladajućeg režima da golim nasiljem razbije proteste“, ocenjuje se u saopštenju.

U znak solidarnosti, predstavnici inicijative „Jedan od pet miliona“ i DS-a, okupili su se sinoć ispred Kliničkog centra Vojvodine, kako bi dali podršku kolegi.

Oni su najavili „Protest protiv prebijanja studenata“ za utorak, 11. jun, kod fontane ispred Pravnog fakulteta Uni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.