U trendu

Pretučen sin srpskog političara na KiM

Osamnaestogodišnji sin srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića, pretučen je juče u dvorištu gimnazije u Lapljem selu kod Gračanice, po završetku nastave i izlaska iz škole, potvrdio je Rašić.
Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića, tuklo je više osoba.

„Pretučen je, zdravstveno stanje dečaka je dobro“, rekao je Rašić za medije u Prištini, prenosi Kosovo onlajn.

Kosovska policija je saopštila da je privela osam osoba u svojstvu osumnjičenih, od čega je jedan maloletnik.

„Nastavljamo s radom na razjašnjavanju okolnosti i motiva incidenta“, saopštili su iz Kosovske policije.

Mladić se trenutno nalazi u bolnici, takođe je potvrdila Kosovska policija.

Nenad Rašić je u izjavi za prištinske medije naveo da je njegov sin prebijen metalnim predmetima i da je zadobio teške povrede lica i glave, te da su mu zubi polomljeni, prenosi Kossev.

„Prihvatio sam da moram da platim cenu ideologije koju zastupam ali zaista nisam očekivao da će moj sin platiti tako neprirodnu cenu“, kazao je Rašić.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napad i „izražava duboku zabrinutost zbog fizičkog napada na Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića“.

„Kancelarija zahteva od pripadnika kosovske policije da bez odlaganja i oklevanja otkriju i procesuiraju počinioce ovog čina nasilja. Samo tako se može obezbediti sigurnost za pripadnike srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i poslati neophodna poruka o nultoj toleranciji na bilo koji oblik nasilja“, naveli su u svojoj pisanoj reakciji.
Upozoravaju da ovaj slučaj ne sme da ostane „samo jedan u nizu nerasvetljenih incidenata na Kosovu i Metohiji, posebno jer se na meti izgrednika našlo dete“.

​Oglasio se i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji je osudio napad i apelovao na policiju i tužilaštvo da reše slučaj.

„Čini se da je ovo razbojništvo nad Nikolom Rašićem organizovano i ima veze sa njegovim roditeljem koji nije slomljen, niti podvrgnut pritiscima i pretnjama Srbije. Verovatno, pošto nisu mogli da zaplaše Nenada Rašića, pretukli su njegovog sina Nikolu“, naveo je u poruci, dodajući da će u „novoj vladi“ raditi na tome da „svi građani Kosova, bez obzira na nacionalnost, žive bezbedno“.

Iz Srpske liste je saopšteno da „tuča i povrede koje je Nikola Rašić zadobio u tuči nemaju veze sa politikom i Srpskom listom, ma koliko se Aljbin Kurti i Nenad Rašić trudili da tako predstave“.

„Zarad istine, svih građana, ali i zbog odgovora onima koji neistinama žele da unesu nemir među Srbe na Kosovu i Metohiji, želimo da obavestimo javnost da je Nikola Rašić povrede zadobio u tuči koja je bila unapred dogovorena i organizovana između dve grupe momaka, a među članovima jedne od tih grupa je bio i Nikola Rašić“, navodi se u saopštenju.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da „sinhronizovani i dirigovani pokušaji iz Prištine da se napad u kome je povređen Nikola Rašić predstave kao vrsta navodnog političkog obračuna sa njegovim ocem Nenadom Rašićem, najobičniji su spin i zloupotreba dece u političke svrhe“.

„Posebno je bezočna laž koju pokušava da plasira lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti da je Nikola Rašić danas pretučen kao ’žrtva politike svog oca koji se nije savio ni potčinio Beogradu’“, naveo je Petković.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)