U trendu

Protest „1 od 5 miliona“ od Filozofskog do Tužilaštva

Protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras u znak podrške Aleksandru Obradoviću, radniku namenske industrije „Krušik“.
Protest „1 od 5 miliona“ počeo je i večeras ispred Filozofskog fakulteta, a završen ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva, u znak podrške Aleksandru Obradoviću, radniku namenske industrije „Krušik“, kog smatraju uzbunjivačem, a Tužilaštvo ga sumnjiči da je tokom pet godina neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju preduzeća i predao ih stranom državljaninu, kao i da je  jedan deo objavio na internetu.

Kod Filozofskog fakulteta govorio je Obradovićev advokat Vladimir Gajić, inače predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića.

Gajić je rekao da je Obradoviću određen kućni umesto klasičnog pritvora zahvaljujući podršci učesnika protesta i pojedinih medija.

„Nije on nikakav osumnjičeni, ni lice protiv kog se vodi krivični postupak, ni sumnja da je počinio neko krivično delo. On je zarobljenik“, rekao je Gajić za Obradovića i uporedio srpsko društvo sa „’Prokletom avlijom‘ u kojoj je sada taj Valjevac“.

On je dodao da su napuštanje Skupštine i bojkot izbora dva najveća politička aduta protivnika aktuelne vlasti i rekao da veruje da niko od prisutnih nije u dilemi po pitanju bojkota izbora.

Potom su demonstranti krenuli u protestnu šetnju, do Tužilaštva, najpre Kolarčevom ulicom, a kod Narodnog pozorišta pokušali su da pomere topove iz Prvog svetskog rata koji su tu nedavno postavljeni.

Na raskrsnici Kralja Milana sa Ulicom Kneza Miloša, kao i na sledećim raskrsnicama, pomerili su zaštitnu signalizaciju.

Na putu do Tužilaštva prošli su pored zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gde su palili baklje i skandirali.

Baklje su palili i kod sedišta Komunalne policije, a jednu obližnju zgradu oblepili su natpisima „bojkot“.

Ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva u Katanićevoj su takođe skandirali, palili baklje i na ulazu u sud lepili natpise „bojkot“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar