U trendu

Protest gradjana na pešačkom prelazu u Kragujevcu, podrška nastradaloj devojčici

Grupa gradjana, roditelja i dece šetnjom na pešačkom prelazu, zaustavili su danas oko podne saobraćaj u kragujevačkoj Ulici kraljice Marije, kako bi izrazili protest i podržali teško povredjenu devojčicu Nikolinu, koju je pre tri dana na pešačkom prelazu u udario automobil.

Na protest u blizini Tržnog centra „Big fashion“, gradjane je pozvao Odbojkaški klub „SmečPet“, u kome je trenirala ta devojčica.

U pozivu je navedeno da se ona nalazi u teškom stanju, u komi.

„Na predlog jednog roditelja, želeli bismo da napravimo protest da vlast vidi i promeni nešto, stavljanjem kamere ili ležećeg policajca“ navedeno je u pozivu.

Protest je održan pod nazivom „Svi za Nikolinu, da više niko ne nastrada“.

Kako su pojedini roditelji danas izjavili medijima, poruka je da vozači voze sporije i pažljivije i da se podigne nivo bezbednosti u saobraćaju.

Oni su naveli da decu uče da kolovoz prelaze na pešačkom prelazu i da zastanu, što je povredjena devojka i učinila, ali se desilo da je jedan vozač stao, ali drugi nije.

Gradjani su ukazali i na to da se već duže vreme zalažu da se poveća bezbednost baš na tom pešačkom prelazu postavljanjem ležećeg policajca, ili da se na neki drugi način uspori saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar