U trendu

Protest ispred Predsedništva Srbije: Vučić radi na stvaranju albanske države

Pokret „Oslobodjenje“ je danas u Beogradu priredio protest ispred Predsedništva Srbije zbog poziva predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije gradjanima da glasaju na današnjih izborima na Kosovu.

Uz zahtev da Srbi bojkotuju „ilegalne kosovske izbore“, nekoliko desetina pristalica „Oslobodjenja“ se okupilo pod transparentom s Vučićevim likom i natpisom „Izdajnik“.

Predsednik tog pokreta Mladjan Djordjević je u govoru rekao da vlast u Beogradu radi „na kreiranju nezavisne albanske države na Kosovu i Metohiji“.

„Vučić poziva Srbe da glasaju i učestvuju na izborima za parlament takozvanog nezavisnog Kosova. Na tim izborima može da se glasa samo sa kosovskim dokumentima, a režim preko kriminalaca iz Srpske liste primorava Srbe na Kosmetu da glasaju. To je strašan vid pritiska da se prihvati takozvana kosovska država“, rekao je Djordjević.

Ukazao je da vlast u Beogradu „obmanjuje i laže gradjane“, govoreći da se radi o pokrajinskim izborima.

„Pokrajinske izbore raspisuju institucije Srbije, što danas nije slučaj. Ovo danas su izbori za organe albanske para-države na teritoriji Republike Srbije, a Vučić njima pruža legitimitet i podršku“, rekao je on.

Djordjević je oceno da Vučić time vrši krivična dela priznavanja okupacije i ugrožavanja teritorijalne celine, za šta su predvidjene zatvorske kazne.

Sa skupa je predsedniku Srbije poručeno da će „kad-tad pred pravosudnim organima odgovarati za izdaju Kosova i Metohije“, a na ogradi Predsedništva su ostavljene policijske lisice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar