Protest Jedan od pet miliona: Podrška Obradoviću, stručnjaku iz Krušika

Protest u organizaciji Udruženja Jedan od pet miliona, koji je večeras počeo u centru grada, organizovan je u znak podrške uzbunjivaču – stručnjaku namenske fabrike Krušik, zahvaljući kojem su sporni podaci o poslovima sa izvozom oružja stigli do javnosti.

Obradović se nalazi u kućnom pritvoru, a podaci na koje je ukazao odnose se na poslove u izvozu oružja, koji se dovode u vezu sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra untarašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Govoreći nedavno šta se dešavalo, Obradović je rekao da su ga zatvorili ali da ne mogu da demantuju dokaze koje je izneo da je radjeno na štetu Krušika.

Predvidjeno je da na protestu govori Obradovićev advokat Vladimir Gajić koji je zatražio da mu se ukine kućni pritvor, ali to nije prihvaćeno što je, prema rečima Gajića, pokazatelj da pravosudjem upravlja izvršna vlast.

Nakon početnog okupljanja na platou kod Filozofskog fakulteta, učesnici bi trebalo da dodju u protestnoj šetnji do kancelarije tužioca u Katanićevoj ulici.

U pozivu na okupljanje, organizator je najavio i obraćanje studenta Dejana Bagarića, pretučenog proletos u Novosadskom kampusu, koji je rekao da se ne oseća bezbedno s obzirom kakva je presuda izrečna.

Napadači, koje nije poznavao, osudjeni su uslovno, a motiv i nalogodavce sud nije utvrdio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.