Protest Jedan od pet miliona: Ponovo sa Platoa, mesta početka otpora

Protest Jedan od pet miliona počeo je večeras pod naslovom „Vraćamo se na Plato“, jer mu je ponovo, posle dužeg vremena, polazna tačka sa platoa kod Filozofskog fakulteta, nakon što je bila pomerena na drugo mesto, takodje u centru grada, kod Terazijske česme.

Zbog radova na centralnom gradskom trgu – Trgu Republike, koji su onemogućavali da protestna šetnja tuda prodje, mesto okupljanja je bilo pomereno kod Terazijske česme, gde je početkom devedesetih godina prošlog veka, održan studentski protest protiv tadašnje vlasti.

„Protest Jedan od pet miliona vraća se na Plato odakle je započeo i sa kog su Goran Vesić i SNS pokušali da ga uklone ruiniranjem Trga Republike“, najavili su organizatori protesta, četrdesetog po redu u Beogadu.

Kako je najavljeno, proći će se „pored Trga, da još jednom pozdrave dela i baštinu takozvane Vesićeve misije ‘rekonstrukcije’ Beograda“.

Predvidjeno je da se protestna šetanja kreće trasom: polazište Plato, ispred Filozofskog fakulteta, potom ulicama Vase Čarapića, Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije.

„Okupljamo se da vratimo oteto uporište svih protesta i demonstracija, mesto početka svakog plamena otpora“, poručuje se u pozivu medijima za večerašnji protest Jedan od pet miliona.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    KRAJIŠNICI SU OKUPATORI SRBIJE,PUN JE BGD , VOJVODINA,..MUP, … # Pomozi Bože Srbiji # „“““““““““#### # Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

  2. bambi

    Meni ovi protesti nisu jasni. Kad dodju izbori, ljudi izadju na izbore, zaokruze za koga hoce i kraj price. Sta sada treba sa ovim setanjima da se ostvari? U cemu je problem?

Napišite komentar