U trendu

Protest Jedan od pet miliona: Ponovo sa Platoa, mesta početka otpora

Protest Jedan od pet miliona počeo je večeras pod naslovom „Vraćamo se na Plato“, jer mu je ponovo, posle dužeg vremena, polazna tačka sa platoa kod Filozofskog fakulteta, nakon što je bila pomerena na drugo mesto, takodje u centru grada, kod Terazijske česme.

Zbog radova na centralnom gradskom trgu – Trgu Republike, koji su onemogućavali da protestna šetnja tuda prodje, mesto okupljanja je bilo pomereno kod Terazijske česme, gde je početkom devedesetih godina prošlog veka, održan studentski protest protiv tadašnje vlasti.

„Protest Jedan od pet miliona vraća se na Plato odakle je započeo i sa kog su Goran Vesić i SNS pokušali da ga uklone ruiniranjem Trga Republike“, najavili su organizatori protesta, četrdesetog po redu u Beogadu.

Kako je najavljeno, proći će se „pored Trga, da još jednom pozdrave dela i baštinu takozvane Vesićeve misije ‘rekonstrukcije’ Beograda“.

Predvidjeno je da se protestna šetanja kreće trasom: polazište Plato, ispred Filozofskog fakulteta, potom ulicama Vase Čarapića, Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije.

„Okupljamo se da vratimo oteto uporište svih protesta i demonstracija, mesto početka svakog plamena otpora“, poručuje se u pozivu medijima za večerašnji protest Jedan od pet miliona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.