U trendu

Protest protiv diktature: Kola hitne pomoći nesmetano prolaze

Studenti koji učestvuju u organizaciji „Protesta protiv diktaure“ pozvali su danas službu Hitne pomoći da njena vozila normalno idu beogradskim ulicama, dodajući da se do sada nikad nije desilo da kolona pravovremeno ne propusti njihovo vozilo.

„Već nekoliko puta su kola hitne pomoći prolazile kroz masu i nijednom nisu bila ni usporena“, navedeno je u saopštenju koje je agenciji Beta stiglo sa adrese protestprotivdiktature2107@gmail.com

U saopštenju je i poziv vlasti da „umesto što se koristi ovakvim tehnikama političkog pritiska na demonstrante, i time direktno ugrožava živote ljudi kojima je pomoć hitno potrebna, prošeta do najbližeg doma zdravlja i vidi na koji način njihova politika sistematski uništava javno zdravstvo“.

Hitna pomoć je danas ukazala da protesti koji se već desetak dana održavaju na beogradskim centralnim ulicama, otežavaju rad te zdravstvene službe, jer njene ekipe sporije stižu na odredišta.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je agenciji Beta da ne može da navede nijedan konkretan slučaj koji je bio problematičan, ali da je evidentno da vozila službe Hitne pomoći sporije stižu na intervencije zbog višečasovnih protesta, i da gradjani to treba da znaju.

„Nama je najfrekventnije doba dana upravo od 19 do 22 sata, a tada se odvijaju protesti“, kazala je Macura i dodala da ekipama rad nije usporen samo u centru grada, već i drugde gde treba stići centralnim gradskim ulicama koje su zatvorene zbog protesta.

„Tražimo alternativne pravce. Vodimo računa o svim pacijentima, ali ne možemo ni da ugrozimo živote učesnika protesta“, kazala je Macura.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.