Provokacija: Ambasador Skot pred srpskim đacima otcepio Kosovo

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!
Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima „Kosovo je Srbija“, ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo. Predavanju su, osim učenika, prisustvovali i direktorka škole i nekoliko nastavnika, preneo je portal „Nove apatinske novine“.

Informacija o mapi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skota apatinskoj osnovnoj školi i to u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

„Zgrozio sam se kad mi je sin ispričao kako je tokom predavanja na jednom od slajdova ambasador prikazao čak tri mape Srbije, sve tri bez Kosova! Tek kad su deca počela masovno da viču da je Kosovo Srbija, on je prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje. Nisam mogao da verujem da se to moglo dogoditi usred Srbije, usred škole, pred direktorkom i nastavnicima i da to prođe bez njihove reakcije i protesta! Da deca nisu ispričala, za to se ne bi ni znalo. Sramota“, kaže Nebojša Medić, otac učenika koji je prisustvovao spornom predavanju američkog ambasadora.

Njegov stav podržali su i drugi sugrađani, roditelji, ali i neki nastavnici, osuđujući ambasadora, ali i one koji su morali, a nisu iskazali protest zbog afere sa mapom Srbije bez Kosova.

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ nisu želeli da komentarišu spornu situaciju.

(Sputnjik)

10 komentara
 1. Anonimni

  e moj g. skote i deca te pročitala …

 2. milovan

  Eto,kakvi su direktori i nastavnici. A primaju platu od Srbije.Kako je moguce raditi u drzavnoj sluzbi a nestititi njene interese. To moze samo u Srbiji,

 3. milan

  E Skote,skote jedan. Tako radite u Americi sa pravim vlasnicima Amerike indijancima pa mislite da mozete i sa Srbima. Tebe Skote konacno treba ubiti.Vise netreba tolerisati nista od vas divljaka koji zivite u Americi. Ti si rodjen incesom tvoj deda je zapravo tvoj otac jebo te otac.Majku ti jebem fasisticku.

 4. Milan

  Pa što ga uopšte zovu!?

 5. pepe

  Imao je on sreće što ga deca nisu istresla iz gaća kad već direktor i nastavnici moraju da glume sluge.

 6. Miša

  Dati mu avionsku kartu u jednom pravcu za ameriku

 7. Anonimni

  Ko to sme i od koga ocekivati da uradi? Predsednik,Ministarstvo spoljnih poslova (Dacic) ,Skupstina (Maja) ma idite molim Vas (kako kaze Lala). Imaju Oni druga posla miting i gostovanja po televizijama.

  1. Anonimni

   Totalno 1000% u pravu ste.

  2. Anonimni

   Kada bi ti „anonimni“ bar jednom moga da ne jedeš govna u toku dana, ali,…. to je tvoja duševna hrana debilu jedan.

 8. Anonimni

  Proglasite ga za osobu „Non gratu“

Napišite komentar