U trendu

PSG podneo krivičnu prijavu protiv Djukanovića

Pokret slobodnih gradjana podneo je krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Djukanovića jer je izjavom „zajednički život sa Šiptarima u istoj državi je nemoguć, vremenom oni će nas pojesti“ izazvao nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost, saopšteno je danas iz te stranke.

PSG navodi da je neprihvatljivo da takve stavove iznosi funkcioner vladajuće stranke, koji otežavaju uspostavljanje normalnih odnosa „u delu Evrope koji karakteriše multietničnost i zajednički život gradjana različitih nacionalnosti“.

„Vrh stranke čiji je glasnogovornik Vladimir Djukanović je već poznat po krvavom pokušaju etničkog inženjeringa, a najave novog ‘razgraničenja’, ‘podizanja zidova ili žica’ uvod su u nastavak politike koja je Srbiji ukrala 30 godina“, navode iz PSG.

Kako se dodaje, Gradjanski blok 381, čiji je član PSG, je u svom osnovnom dokumentu jasno naglasio da će se zalagati za  smanjivanje etničkih distanci, negovati kulturu tolerancije u odnosu sa drugima i stvaranjem uslova za istorijsko pomirenje zavađenih naroda raditi na skandinavizaciji regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.