U trendu

PSG: Premijerkino davanje stenograma ambasadoru Rusije – ponižavanje Srbije

Pokret slobodnih gradjana (PSG) danas je osudio to što je premijerka Srbije Ana Brnabić ambasadoru Rusije predala stenogram svoje izjave stranom mediju, što PSG smatra „nastavkom ponižavanja Srbije“.

„Slobodarski duh Srbija je gradila vekovima i ni jedan državni funkcioner, pa ni predsednica Vlade, nema pravo da ga rasprodaje kupujući podršku za sebe“, saopštio je PSG čiji je lider Saša Janković.

U saopštenje je ocenjeno da je „postupak Brnabić nedostojan Srbije i njenih gradjana“ i da „krši princip nezavisnosti u medjunarodnim odnosima i zakon koji zabranjuje potčinjavanje Srbije bilo kojoj stranoj sili“.

„Taj sramni gest predstavlja nastavak politike ponižavanja pred medjunarodnom zajednicom koju Vlada vodi već godinama, a kojom pred svetskim metropolama nastoji da prikrije nasilje kojim vlada unutar zemlje“, dodao je PSG.

Premijerka je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu predala stenogram svog intervjua američkoj agenciji Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbije pre izabrala EU nego Rusiju, rekla je juče portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.