U trendu

PSG: Stefanović primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je postavljanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti „opasnost po nacionalnu bezbednost“ a da je sam Stefanović „primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija“.

PSG je u saopštenju povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da imenuje Stefanovića na funkciju koordinatora, ocenio da se službe bezbednosti „ubrzano pretvaraju u klasičnu političku policiju za zaštitu stranke na vlasti i borbu protiv unutrašnjeg neprijatelja“.

„Bezbednosne službe u demokratskoj državi služe za zaštitu nacionalnih, a ne stranačkih interesa, dok koordinator tih službi mora da bude osoba države, a ne bilo koje stranke“, ocenio je PSG.

Pokret je naveo i da je Stefanović za nekoliko godina „od Nebojše iz Beograda napredovao do najvišeg mesta u strukturi nacionalne bezbednosti“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je po funkciji i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, saopšteno je ranije danas.

Kako se navodi u saopštenju, sekretar tog saveta se stara i o izvršenju zaključaka Saveta i obavlja druge poslove odredjene poslovnikom i drugim aktima Saveta.

Sekretara Saveta imenuje i razrešava predsednik Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.