U trendu

Putin: Adekvatno ćemo reagovati na širenje NATO

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusiju brine praksa donošenja odluka o širenju NATO i da je Rusija prinudjena da reaguje adekvatno.

Putin je to rekao za film Olivera Stouna „Ukrajina u vatri“, koji se danas premijerno prikazuje na ruskom kanalu Ren TV. 

Komentarišući dogadjaje u Ukrajini i aneksiju Krima, Putin je kazao da bi nastale veoma teške posledice da su SAD i NATO napravile vojne baze u Sevastopolju.

„Veoma teške, jer baza sama po sebi ništa ne znači. Zašto mi tako oštro reagujemo na širenje NATO? Nas zabrinjava praksa donošenja odluka“, rekao je Putin.

„Kada zemlja postaje članica NATO, teško joj je da se odupire tako velikoj državi lidera NATO kao što je SAD. I tamo može da se pojavi šta god. Sistemi protivraketne odbrane i nove baze, a ako zatreba i novo ofanzivno naoružanje. A šta mi da radimo?“, naveo je Putin.

Po njegovim rečima, Rusija mora da preduzima kontramere, to jest da postavi kao ciljeve svojih raketnih sistema te objekte koji, po njenom mišljenju, počinju da joj prete.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.