U trendu

Putin pružio uveravanja Vučiću da će Srbija imati dovoljno gasa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je uveravanja ruskog predsednika Vladimira Putina da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime imati dovoljne količine gasa, saopštio je Vučićev kabinet.

„Predsednik Putin je predsedniku Vučiću pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa“, navodi se u saopštenju i dodaje da su njih dvojica razgovarali o aranžmanu koji obezbedjuje dodatne količine gasa.

Vučić je u telefonskom razgovoru Putinu zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa Kornet, ocenivši da su „te rakete ruske proizvodnje najbolje na svetu i da predstavljaju veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije“, istaknuto je u saopštenju.

Predsednici su naveli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, i da ima prostora za nove zajedničke projekte.

„U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar