U trendu

Radeta: U toku prikupljanje potpisa za peticiju protiv Zakona o gej brakovima

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta izjavila je danas da ta stranka prikuplja potpise za peticiju protiv Zakona o gej brakovima.

Radikali će, kada bude prikupljeno više od 30.000 potpisa, peticiju predati Vladi Srbije, od koje će biti zatraženo da zakon ne uputi u parlament.

Peticija će biti predata i Narodnoj Skupštini od koje će biti zatraženo da ne izglasa zakon, ako ga dobije.

Radeta je na konferenciji za novinare rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće potpisati zakon, ali da „niko nije rekao da se zakon povlači iz procedure“.

Ona je za ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić rekla da je projekat Srpske napredne stranke (SNS), koja je obezbedjivala potpise za njeno učešće na parlamentarnim izborima, zbog čega je bilo jasno „da će nekako da je iskoriste“.

„Zakon o gej brakovima je preporuka Saveta Evrope, ali njihove preporuke ne obavezuju ni članice EU a kamoli nas koji nikada nećemo biti članica“, rekla je Radeta, i dodala da „ljudi masovno potpisiju peticiju“ protiv tog zakona.

Prema njenim rečima Zakon o gej brakovima „nije predlog Gordane Čomić već Vlade Srbije“, a SRS će „učiniti sve“ da do njegovog usvajanja ne dodje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.