U trendu

Radikali i Šešelj delili njegove knjige u Vranju, potpisivanje peticije protiv istopolnih brakova

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj posetio je danas Vranje, u okviru kampanje za predstojeće izbore, i na centralnom šetalištu razgovarao sa gradjanima i članovima te stranke.

Radikali su zainteresovanim gradjanima besplatno podelili veći broj knjiga Vojislava Šešelja i prikupljali potpise protiv usvajanja Zakona o istopolnoj zajednici.

Predsednica Okružnog odbora SRS za Pčinjski okrug Bobana Stanimirović kazala je da su samo za sat prikupili više od 200 potpisa i podelili isto toliko kompleta Šešeljevih knjiga.

„Peticiju smo pokrenuli septembra i do sada smo prikupili više od 70.000 potpisa gradjana. Kada budemo sakupili više od 100.000 potpisa peticiju ćemo predati Narodnoj skupštini Srbije“, rekla je Stanimirović.

Ona je podsetila da će u okviru predizborne kampanje predsednik Srpske radikalne stranke obići sve okruge u Srbiji, dok će članovi Okružnog odbora obići sva mesta na području Pčinjskog okruga.

„Nadamo se velikom broju glasova na predstojećim parlamentarnim izborima i povratku poslanika Srpske radikalne stranke u Skupštinu Srbije“, izjavila je Stanimirović.

Prema njenim rečima, na listi kandidata za narodne poslanike koju je SRS predao Republičkoj izbornoj komisiji, koja je pod brojem četiri, nalazi se i osmoro kandidata sa području Pčinjskog okruga.

„Iz Bujanovaca, Preševa i Surdulice imamo po jednog kandidata, a iz Vranja pet kandidata“, dodala je Stanimović.

Kako je kazala, konačnu odluku o kandidatu te stranke za predstojeće predsedničke izbore radikali će doneti na sednici Centralne otadžbinske uprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.