U trendu

Radikali ponovo traže ukidanje javnih izvršitelja

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pozvao je predsednicu Skupštine Maju Gojković da što pre stavi na dnevni red predlog novog Zakona o izvršnom postupku i obezbedjenju kojim bi bili ukinuti javni izvršitelji.

„SRS je još 16. septembra 2019. godine predala Skupštini 100 hiljada potpisa za ukidanje javnih izvršitelja i novi zakon, ali iako je ta tema gradjanima veoma važna, već četiri meseca taj zakon nije došao na dnevni red, čime vladajuća većina vredja 100 hiljada gradjana“, izjavio je Šešelj na konferenciji za novinare.

On je u Skupštinskom holu ponovio da je glavna novina u predlogu Zakona da se izvršenje vrati u sudove, jer je dosadašnja osmogodišnja praksa rada izvršitelja izuzetno negativna i otvorila je put ka pljačkanju najsiromašnijih koji nisu u stanju da plaćaju dugove dok one koji duguju najviše niko ne dira.

Šešelj je dodao da je 2017. godine oduzeto 3.700 nekretnina manjih od 50 kvadrata, a da se posle ispostavilo da je mreža javnih izvršitelja učestvovala u licitacijama i te nekretnine kupovala po nižim cenama.

Šešelj se osvrnuo i na situaciju u Crnoj Gori i ponovio da je krajnje vreme da Vlada Srbije inicira sednicu Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) na kojoj bi se raspravljalo o spornom zakonu o slobodi veroispovesti.

„Srbija treba da inicira sednicu SBUN i pokaže da brine za sudbinu srpskog naroda, a sve ostalo je neozbiljno i predstavlja marketinški potez“, rekao je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar