U trendu

Radnici na internetu danas sa zaštitnikom gradjana o porezu

Predstavnici Udruženja radnika na internetu sastaće se danas sa zaštitnikom gradjana Zoranom Pašlićem, kako bi razmenili informacije o problemu koji je nastao nakon što su im upućeni nalozi da plate porez za više godina unazad.

U pozivu za sastanak se podseća da je zaštitnik gradjana po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva finansija i Poreske uprave, sa kojima su radnici na internetu neuspešno pregovarali o naplati poreza.

Iz Udruženja radnika na internetu naveli su da bi sastanak sa zaštitnikom gradjana poslužio za razmenu informacija, što bi doprinelo sveobuhvatnom sagledavanju kompletnog činjeničnog stanja o postupanju Ministarstva finansija i Poreske uprave, i planiranju daljih aktivnosti u postupku kontrole zaštitnika.

Predstavnici Udruženja radnika na internetu prihvatili su poziv na sastanak jer smatraju da treba iskoristiti svaku priliku, pred svakom institucijom, organizacijom i čitavom javnošću, da se izloži problem desetina hiljada ljudi, koji je izazvao „isključivo nemar i doskorašnja nezainteresovanost“ državnih organa za njihovo postojanje i rad.

Podsetili su da su pregovori sa Vladom obustavljeni prošlog petka zbog, kako su ocenili, apsolutno neprimerenog i za radnike na internetu egzistencijalno ugrožavajućeg predloga.

„Nastavljamo borbu do pobede, dok ne dobijemo uslove i garancije da će radnici na internetu imati pravedan radni status i mogućnost da nastave da rade i žive u svojoj zemlji“, navedeno je u saoštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.