U trendu

Radomir Lazović: Dve godine od rušenja u Savamali akteri namireni, a istrage nema

Aktivista Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Radomir Lazović ocenio je da je dokaz kolikmo smo daleko od odgovornosti onih koji su organizovali i sproveli rušenje u Savamali, činjenica da su oni ili zadržali svoje visoke pozicije u vlasti ili čak i napredovali na još više.
On je za „Danas“ naveo da je tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali postao ministar finasija, da je Nebojša Stefanović zadržao poziciju ministra policije, da Vladimir Rebić posle v.d direktora policije sada direktor policije, a da je javnost, nakon izjava svedoka o čoveku koji je bio na licu mesta, prepoznala Darka Glavaša, direktora sekretrijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa gradjanima.
„Čini se da su dve godine i sedam meseci nakon rušenja u Savamali svi akteri namireni, a istraga nije ni otvorena. Policija tužilaštvu nije dostavila tražene informacije, a jedini odgovoran, i to za nesavestan rad, jeste šef smene Goran Stamenković koji nije adekvatno odgovorio na pojave gradjana“, ocenio je Lazović. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.