U trendu

Radulović (DJB): Ovi izbori su farsa i predstava

Lider Pokreta Dosta je bilo (DJB) i poslanik Skupštine Srbije Saša Radulović izjavio je danas da se predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću žuri da što pre održi izbora,“kako ga ne bi stigli rezultati njegove vladavine“, te da su predstojeći izbori „farsa i predstava za gradjane“.

Radulović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da tu farsu podržavaju pripadnici takozvane opozicije i tu nabrojao Šešelja, Šapića, Čomićku, Čanka, POKS i Zavetnike.

Radulović je rekao da je ideja brzih izbora najviše podržana u medijima koji sada poručuju da se virus smirio i da je sve u redu, a do juče su ga predstavljali kao kugu i pravdali represivne mere.

On je pitao kako će se sada skupljati potpisi za izbore kad su okupljanja zabranjena i kako će se voditi kampanja bez predizbornih skupova. Radulović je podsetio da je Vučić rekao da ima 5,2 miliona punoletnih gradjana a na biračkom spisku je 6,7 miliona upisanih, i upitao kako će EU taj proces oceniti i da li će nastaviti da govori kako je Srbija na dobrom putu.

Lider DJB je rekao da je za sutra zakazana Skupština Srbije i da bi Srbija sa ukidanjem vanrednog stanje trebalo da se vrati u ustavne okvire iz kojih je izašla uvodjenjem bespotrebnog vanrednog stanja.

„Govorili su svi u svetu da će biti 10 miliona mrtvih, prevareni smo i očigledno postoji neka agenda, jer je u Evropi polovina umrla u staračkim domovima, u Srbiji je četvrtina od svih žrtava iz istog staračkog doma, što je znak da su mere bile pogrešne, jer se nisu štitili stari, a zatvarani su zdravi ljudi“, rekao je Radulović.

On je dodao da je uništena ekonomija, da u Srbiji će cenu platiti gradjani, poljoprivrednici, zanatlije, a profitiraće banke i strane korporacije.

Gradjanima je poručio da će sve kazne koje su izrečene za kretanje tokom policijskog časa ćsutra pasti u vodu i da je dovoljno je da napišete žalbu da se mere ne mogu primeniti retroaktivno mere i da tražite blažu primenu zakona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar