U trendu

Rašić: Ranjavanje dva dečka na Kosovu pokušaj ubistva izazvan etničkom netrpeljivošću

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Nenad Rašić ocenio je danas da je ranjavanje dva dečka na Kosovu na Badnji dan, pokušaj ubistva izazvan etničkom netrpeljivošću.

Rašić je za list „Nova“ kazao da je počinilac Azem Kurtaj ranije bio sklon nacionalističkim izjavama.

Voleo bi, kako je rekao, da kolege Kertaja budu pozvane da svedoče o njegovom „opštem ponašanju“ i izražavanju nacionalizma.

„Verzija u kojoj je (Albanac koji je pucao) Azem Kurtaj navodno bio napadnut i okružen, to je priča njegovog advokata, i ja joj ne bih dao posebnu važnost. Ja se rukovodim onim što piše u optužnici, da je reč o pokušaju ubistva i to će tako i ostati“, rekao je Rašić.

Prema njegovim rečima, reakcija kosovske policije nakon ranjavanja Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) koja se dogodila „na tako veliki praznik“ Badnji dan, trebalo je da bude duplo brža i bolja nego inače.

„Mi imamo jednu dugu i lošu tradiciju etnički motivisanih incidenata i nažalost počinioci su ostali nekažnjeni. Zato mislim da bi ovo mogao biti uspeh godine kosovske policije, zato što su u tako kratkom roku uspeli da identifikuju i uhapse počinioce“, ocenio je Rašić.

Rašić je dodao da veruje da će Kurtaj biti „adekvatno“ kažnjen, jer ono što je dosad video, što je tužilac sastavio i sudija potvrdio – govori da postoji rešenost tamošnjeg pravosudja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar