U trendu

Rašković Ivić: Martinović nekažnjeno psovao Aleksića tokom skupštinske rasprave

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović „opsovao majku“ šefu poslaničke grupe Miroslavu Aleksiću, a da predsednik skupštine Vladimir Orlić to navodno nije čuo.

„Martinović je danas opsovao Aleksića, a ministar finansija Siniša Mali je ranije opsovao poslanicu Draganu Rakić – i nikom ništa. U normalnoj državi takvi ljudi ne bi mogli da budu ministri i morali bi da istog trenutka budu udaljeni iz vlade, a njihova politička karijera završena“, rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare u skupštini Srbije.

Ona je navela da je vladajuća većina pokušala da zabrani poslanicima opozicije da govore o katastrofalnom izlivanju amonijaka u Pirotu.

„Kada smo govorili o izlivanju amonijaka, proglasili su nas nekrofilima i poistovetili nas sa nacistima, a sebe sa Jevrejima kao žrtvama. Ovo je teror i autokratija, Srbija ide u potpuno pogrešnom pravcu i to ukazujemo narodu i protiv toga se borimo“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić rekla je da je Martinović opsovao Aleksića pošto je skrenuo pažnju javnosti na incident u Pirotu.

„Nastavićemo da ukazujemo na trovanje gradjana sve dok odgovorni ne budu kažnjeni i nastojaćemo da sprečimo nove žrtve u Srbiji. Danas je reč o Pirotu, a sutra u Šapcu, Beogradu… Cela Srbija je ugrožena politikom SNS-a“ rekla je Parlić.

Poslanik Narodne stranke Djordje Stanković rekao je da je amonijak veoma otrovan, a transportuje se kroz grad Niš i to blizu stambenih naselja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar