U trendu

Rašković Ivić: Na čelu Kancelarije za Kosovo treba da bude Arno Gujon

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi posle ubistva Olivera Ivanovića predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić trebalo da podnese ostavku, a da na njegovo mesto dodje Arno Gujon.

Sanda Rašković Ivić je u izjavi za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net) rekla da bi ona da je na mestu Djurića podnela ostavku posle ubistva Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 16. januara.

„Djurić je sa svojom ‘ekipom’ u kojoj su bili i ‘kontroverzni biznismeni’ ružio Olivera Ivanovića, a čovek je potom profesionalno likvidiran. Smatrala bih da sam s pozicije vlasti poslala lošu poruku i tako i bez htenja podstakla krvoproliće. Posle toga, povlačenje s funkcije je minimum časti“, rekla je Sanda Raškovi Ivić.

Ona je kazala da bi na mesto šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju trebalo da dodje Arno Gujon koji je pokazao kako je moguće ujediniti srpski narod na Kosovu i biti plemenit, a imati čvrst stav.

„Njegov dolazak na čelo Kancelarije omogućio bi internacionalizaciju kosovskog problema, ali sa preimućstvom srpske strane koja bi pokazala da nije ksenofobična“, rekla je potpredsednica nove stranke.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je i da bi i on podneo ostavku da je na mestu Marka Djurića ne zato što misli da je Djurić lično odgovoran za taj zločin, već zato što bi to bilo najmanje što se može učiniti nakon ubistva najvidjenijeg predstavnika Srba na Kosovu.

„Djurić, kao i drugi u vlasti nisu ubili Ivanovića, ali jesu mesecima stvarali atmosferu u kojoj su Ivanovića predstavljali kao izdajnika i neprijatelja. Zato bi bilo moralno podneti ostavku“, rekao je Stefanović.

Lider Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da bi na mestu Djurića podneo ostavku i krivičnu prijavu protiv TV Pink.

„Podneo bih krivičnu prijavu protiv TV Pink, njenog direktora i odgovornog urednika zbog emitovanja pogromaškog TV spota protiv Olivera Ivanovića, jer bismo tako vrlo lako došli do prvog traga onih koji stoje iza linča na Ivanovića“, kazao je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.