U trendu

Rašković-Ivić: Najnormalnije bi bilo da Vučić izadje sa konkretnim predlogom o Kosovu

Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi najnormalnije bilo i najčasnije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izadje sa predlogom, odnosno platformom o Kosovu i Metohiji pred narodne poslanike.

„Predsednik ako želi dijalog onda je najnormalnije i najčasnije da izadje pred poslanike da napravi svoju platformu i predlog i da traži mišljenje od nas. Ovako bez konkretnog predloga bi odlazak kod Vučića značio sedenje na njegovom kanabeu koje bi se zvalo dijalog s tim da bi Aleksandar Vučić zaboravio sve što smo mu rekli i pre nego bi mi pri odlasku videli izlazna vrata njegovog kabineta“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je agenciji Beta kazala da bi ukoliko bi otišli na kanabe na taj način dali legitimitet i učestvovali u odgovornosti za lošu politiku Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji.

Povodom predloga ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju Kosova i Metohije, ona je rekla da Dačić ulazi u statusna pitanja oko Kosova i Metohije iako Srbija ne bi smela da u ta statusna pitanja ulazi.

„Mi smo se kao država obavezali da poštujemo Ustav i da branimo Rezoluciju 1244. Čak i na ovom putu u EU mi možemo da se uvek oslonimo na države članice EU koje nisu priznale Kosovo i koje ni o kakvoj podeli ne govore. Pre tome Dačić ide korak napred i zadire u statusna pitanja, a da o tome nije bilo valjanje rasprave“, rekla je Rašković Ivić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.