U trendu

Raspuštena četiri odbora SDS zbog koalicija sa SNS

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da su odbori SDS-a u Kragujevcu, Rekovcu, Beloj Palanci i Vranju raspušteni zbog sklapanja koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na lokalnom nivou.

Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu SDS-a kazao da će svi odbori te stranke koji budu ulazili u koalicije sa SNS takodje biti raspušteni.

„Mi smo na predsedništvu odlučili da ni na jednom nivou vlasti ne saradjujemo sa SNS, jer sadašnja vlast obmanjuje gradjane o ekonomskim rezultatima, u sudskim procesima se oslobadjaju ljudi koji su bili označeni kao ključne ličnosti organizovanog kriminala, a samo društvo u Srbiji postaje sve korumpiranije i kriminalizovanije“, rekao je Tadić.

On je ocenio da je sudski sistem u Srbiji danas neuporedivo gori od onog koji je funkcionisao do 2012. godine što zajedno sa „obmanjivanjem gradjana o ekonomskim uspesima Srbiju svodi na nizak nivo“.

Govoreći o slučaju Savamala, Tadić je ocenio da tu nije reč samo o rušenju objekata već o ometanju slobode kretanja gradjana.

„To je skandalozan čin, jer je neko iz vlasti doneo odluku da gradjanima Srbije onemogući kretanje. To je kraj pravnog sistema, nešto što se nije dešavalo od 5. oktobra, to je prelomna tačka našeg društva od koje je status Srbije kao slobodne zemlje dramatično ugrožen“, rekao je Tadić.

Predsednik SDS je dodao da nezaposlenost u Srbiji realno nije smanjena od 2011. godine, a da je budžetski deficit porastao za više od 20 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Tadić je pozdravio dolazak kineskog predsednika Si Djinpinga dodavši da je strateško partnerstvo Srbije i Kine uspostavljeno dok je on bio na vlasti.

Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) u Vranju Igor Andonov izjavio je ranije danas da je gradski odbor te stranke doneo jednoglasnu odluku da na lokalnom nivou bude deo vladajuće koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

On je rekao i da će, ukoliko zbog toga predsedništvo SDS donese odluku o raspuštanju gradskog odbora, članovi SDS najverovatnije formirati grupu gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.