U trendu

Rebić: Policija kontroliše situaciju, na demonstracijama oko 5.000 gradjana

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je večeras da policija kontroliše situaciju ispred Narodne skupštine, gde se trenutno održavaju demonstracije zbog najava da s ponovo uvode restriktivne mere.

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da se se „jedan deo demonstranata ponaša potpuno neprimereno“, prenosi portal Nova.rs.

Ocenio je da je na skupu bilo oko 5.000 gradjana, koji nisu svi bili militantni i nasilni, a da je jedna manja grupacija od  100 ili 200 demonstranata probila policijski korodon prilikom pokušaja upada u Skupštinu, rekao je Rebić za RTS.

„Naša je procena da su to sledbenici (bivšeg narodnog poslanika) Srdjana Noga i (vodja inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije“) Damjana Kneževića. Sledi analiza i utvrdjivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje“, kazao je Rebić.

Naveo je i da je jedan broj policijskih službenika povredjen i da će nakon pregleda video-nadzora i utvrdjivanja identiteta onih koji su kamenicama gadjali policajce vrlo brzo biti privedeni pravdi.

Takođe Rebić je dodao i da je manjih incidenata bilo i u Novom Sadu gde su ka Gradskoj kući bacane kamenice i flaše.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.