U trendu

Rebić: Sinoć uhapšena 71 osoba, više policajaca povredjeno

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na poslednjim demonstracijama održanim oko zgrade parlamenta povredjeno i zbrinuto 14 policijskih službenika, da se ukupno 130 policajaca javilo lekaru, kao i da je 71 osoba uhapšena.

Rebić je dodao da još veći broj policajaca nije želeo da zatraži medicinsku pomoć „zbog solidarnosti sa kolegama“, kao i da će svi uhapšeni biti procesuirani u toku dana.

On je rekao da je na „neprijavljenom javnom skupu“ koji se održao sinoć na početku bilo 3.000 gradjana, da je tekao relativno mirno do 20 časova, a da su zatim demonstranti „počeli da bacaju baklje i kamenice ka Domu Narodne skupštine“.

„(Policijski) službenici su imali naredbu da budu maksimalno uzdržani i da silu primene samo kada ne postoji drugi način da se zaštiti (državna) imovina. Svojim telima branili su Narodnu skupštinu… Razularenost mase ogleda se i u kamenju teškom više kilograma (kojim su ih demonstratni gadjali)“, kazao je Rebić.

Direktor policije je naveo da je medju uhapšenima i jedan „ultimejt fajter“, kao i da ga zabrinjava činjenica da je medju privedenima više državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i iz Ujedinjenog Kraljevstva i Tunisa.

„Jedan od uhapšenih iz Crne Gore je na proteste došao sa šlemom. Sada gledamo malo širu sliku i u predstojećim danima ćemo proceniti uticaj stranog elementa na radikalizaciju protesta“, rekao je Rebić

Dodaje i da je protest sinoć, „osim brutalnih napada“, okarakterisao i jedan broj sukoba izmedju samih demonstranta.
„Zavadjene grupe su se obračunavale medjusobno i kao posledicu smo imali jedno ubadanje nožem. Napadač je savladan, priveden i biće predat tužilaštvu u toku dana“, navodi Rebić.

Povodom većeg broja povredjenih novinara, Rebić je kazao da „huliganima nije važno koga napadaju“ i da će policija pregledom video-nadzora i operativnim podacima „vrlo brzo“ privesti odgovorne.

Komentarišući, kako je naveo, veći broj negativnih komentara i pretnji koje policajci dobijaju na društvenim mrežama, Rebić je ocenio da je „skandal sa kojom mržnjom se policijski službenici suočavaju na društvenim mrežama“.

„To je etiketiranje i ugrožavanje života… U skladu sa važećim ovlašćenjima ćemo sa tužilaštvima raditi na njihovom pronalaženju“, zaključio je Rebić

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.