U trendu

Rektorka osudila upad predstavnika vladajuće stranke i podržala studente koji brane autonomiju BU

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović osudila je danas upad aktivista Srpske napredne stranke u zgradu Rektorata od pre nekoliko dana navodeći da je time narušena autonomija univerziteta i navela da podržava studente koji brane autonomiju.

U saopštenju se navodi da je pregledom video materijala koji su dostavili studenti u blokadi Rektorata, ustanovljeno da postoje dokazi da je upetak, 13.09.2019. godine u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke.

„Ovaj dogadjaj je u direktnoj suprotnosti sa članom 9 Statuta UB, koji jasno definiše da na ‘Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve’ „, navodi se u saopštenju rektorke.

Dodaje i da podržavaju sve studente Univerziteta u Beogradu koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje, a osudjuju postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.