RIK: Na dva biračka mesta sporna četiri glasa

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je danas novim brojanjem da su na dva sporna biračka mesta u Novom Pazaru bila četiri glasa više za kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića u izbornom materijalu nego što je bilo glasačkih listića.

Nakon brojanja, predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da to dokazuje da su notorne laži da su na tim mestima zloupotrebljena 793 glasa, koliko su tvrdili iz izbornog štaba Saše Jankovića.

„Notorna je laž da je reč o 793 glasa. Radi se samo o četiri glasa. Glas je glas ali to može da bude i tehnička greška“, rekao je Dimitrijević i dodao da to dokazuje da nije bilo izborne kradje.

U toku je rasprava nakon brojanja glasova koji su sprovedeni pred predstavnicima medija.

Dimitrijević je pre brojanja rekao da odlučeno da se novo brojanje spovede na ta dva mesta jer oni predstavljaju, kako se izarazio, eklatantan primer, i zbog toga što je iz podatka da je na ta dva biračka mesta osporeno 800 glasova izborni štab Saše Jankovića izvukao zaključak da je ukupno ukradeno 319.000 na svim biračkim mestima u Srbiji.

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je sinoć da su uvidom u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta pribavljeni dokazi o teškim neregularnostima izbornog procesa i potencijalnoj kradji 319.000 glasova.

Jankovićev štab je saopštio da je Aleksandar Vučić samo u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mesta, dobio 543 glasa (BM 27), odnosno 250 glasova (BM 85) više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa glasačkim listićima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.