U trendu

RIK odbio prigovor, Preletačević ostaje kandidat

Republička izborna komisija Srbije je danas odbila prigovor na predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli.

Prigovor je uložio novosadski advokat Miroje Jovanović, u svojstvu birača.

Jovanović je na Fejsbuk stranicu postavio i fotografije teksta prigovora koji sadrži 18 tačaka.

„Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. Reko da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako“, napisao je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.

Miroje Jovanović obavljao je funkciju pomoćnika gradonačelnika Novog Sada u prošlom sazivu, ispred stranke Treća Srbija.

On je u tom periodu bio i blizak saradnik sadašnjeg predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića, koga je kandidovala koalicija Narodni slobodarski pokret.

Pokret Dosta je bilo optužio je sinoć vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, iako je RIK proglasio njegovu kandidaturu.

„Članovi RIK iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog“, naveo je taj pokret na svom portalu.

Ocenjuje se da je „očigledna“ ideja da neko od „SNS satelita“ podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

Pokret Dosta je bilo optužio je predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića da se plaši kandidature Belog, jer će on izvesti apstinente na izbore i sprečiti Vučićevu pobedu u prvom krugu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)