U trendu

Ristić (NS): Petković, umesto da brine o Srbima na Kosovu, napada opoziciju

Član predsedništva Narodne stranke (NS) Žarko Ristić ocenio je danas da direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petara Petković, umesto da brine za Srbe na Kosovu, piše „sramna saopštenja“ protiv opozicije.

Ristić, koji je ispred NS zadužen za Kosovo naveo je u otvorenom pismu da predstavnici te stranke svakodnevno prate dešavanja, tražeći izlaz za mnoge situacije koje, kako je naveo, Petković nije u stanju da reši, prenela je Narodna stranka.

„Jasno je da prilikom svake posete predstavnika Narodne stranke Kosovu i Metohiji, Vi morate da napišete još jedno sramno saopštenje, po nalogu svog gazde Aleksandra Vučića“, naveo je Rakić.

Ukazao je da „zadržati funkciju, fotelju i platu iz budžeta, nije lako ni kada se posao obavlja profesionalno i odgovorno“, a kamoli, kako je dodao, „ako ste tu postavljeni po ključu i kriterijumima nepotizma“.

„Vi, kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, umesto da brinete o životu i pravima Srba, više brinete o pravima vaše Srpske liste, koja širi strah medju Srbima na Kosovu“, naveo je on.

Ocenio je da Petković, napadima na Narodnu stranku, koja se brine o Srbima, brani čak i kosovskog premijera Aljbina Krutija.

„Umesto da stanete na stranu onih, koji se bore za prava Srba na Kosovu i Metohiji, vi ste još jednom izabrali vašeg koalicionog partnera Kurtija“, rekao je Ristić.

Naveo je da je Narodna stranka „jedina politička stranka, koja se oglašava na svaku nepravdu, koja je načinjena Srbima.

„Oglašavali smo se i prilikom otimanja Gazivoda, i prilikom otimanja Ski centra u Brezovici, i prilikom hapšenja Srba u opštini Štrpce i to ćemo činiti uvek… Ali vašeg delovanja nema, izostaje“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka, za razliku od Petkovića, nikad neće zaboraviti ni napad na Srbe iz Parteša od pre dva dana.

Rekao je da su oni morali biti poslati u bolnicu u Gnjilane koja je u sistemu prištinske vlasti, te optužio Petkovića da je njegova kancelarija „ostavila bolnicu u Pasjanu i bez hirurga“.

„Narodu u Kosovskom pomoravlju, dve godine niste u stanju da obezbedite hirurga. Možda ne stižete, jer ste zauzeti pisanjem saopštenja protiv opozicionih stranaka“, rekao je Ristić.

Naveo je da „jedan broj naših ljudi na Kosovu i Metohiji, prima privremenu novčanu nadoknadu, koja iznosi sramnih i nedovoljnih 11.500 dinara mesečno“, ali, kako je napisao, Petkovića „baš briga za to“.

„Važnije vam je da se javno divite Aleksandru Vučiću, kao što ste se nekada javno divili Vojislavu Koštunici, pošto ste profesionalna i karijerna udvorica“, naveo je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar