Robert Singer izjavio saučešće povodom smrti patrijarha Irineja

Predsednik Centra za jevrejski uticaj Robert Singer izjavio je saučešće gradjanima Srbije povodom smrti patrijarha Irineja, saopšteno je danas.

Singer, koji je i bivši izvrši direktor Svetskog jevrejskog kongresa, ukazao je da je patrijarh bio pokretač tolerancije i dobrih odnosa medju ljudima svih religija.

„Tokom mandata na mestu izvršnog direktora Svetskog jevrejskog kongresa 2017. godine imao sam privilegiju da lično upoznam Njegovu svetost u Beogradu i tom prilikom sam mu se zahvalio za sve što je učinio u gradjenju bliskih veza sa jevrejskim narodom“, naveo je Singer.

Posebno je, kako je saopštio, cenio patrijarhov stav protiv antisemitizma i fanatizma i to što je pozivao ljude svih religija i vera na medjusobni dijalog i toleranciju.

Istakao je da je to veoma važno jer se tiče miliona vernika širom sveta, i to naročito danas kada raste broj antisemitskih incidenata.

„Naša je dužnost da nastavimo ovo važno delo za bolju budućnost, a trag Njegove Svetosti u tome pamtiće se generacijama“, zaključio je u saopštenju Singer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.