U trendu

Robert Singer izjavio saučešće povodom smrti patrijarha Irineja

Predsednik Centra za jevrejski uticaj Robert Singer izjavio je saučešće gradjanima Srbije povodom smrti patrijarha Irineja, saopšteno je danas.

Singer, koji je i bivši izvrši direktor Svetskog jevrejskog kongresa, ukazao je da je patrijarh bio pokretač tolerancije i dobrih odnosa medju ljudima svih religija.

„Tokom mandata na mestu izvršnog direktora Svetskog jevrejskog kongresa 2017. godine imao sam privilegiju da lično upoznam Njegovu svetost u Beogradu i tom prilikom sam mu se zahvalio za sve što je učinio u gradjenju bliskih veza sa jevrejskim narodom“, naveo je Singer.

Posebno je, kako je saopštio, cenio patrijarhov stav protiv antisemitizma i fanatizma i to što je pozivao ljude svih religija i vera na medjusobni dijalog i toleranciju.

Istakao je da je to veoma važno jer se tiče miliona vernika širom sveta, i to naročito danas kada raste broj antisemitskih incidenata.

„Naša je dužnost da nastavimo ovo važno delo za bolju budućnost, a trag Njegove Svetosti u tome pamtiće se generacijama“, zaključio je u saopštenju Singer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar