Ros: Američke kompanije u Srbiji da pomognu na putu ka EU

Ministar trgovine SAD Vilbur Ros izjavio je danas u Beogradu da želi da američke kompanije u Srbiji pomognu na putu Srbije u Evropsku uniju.

Ros je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazio zadovoljstvo što je danas potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture i dodao da će on „produbiti veze“ dva naroda.

„Neke od američkih najuspešniih i najprepoznatljivijih tehnoloških kompanija su već aktivne ovde. Želimo da se uverimo da su oni vaši partneri u rastu i razvoju i da njihovo prisustvo ovde pomogne da se podrži vaše članstvo u EU“, rekao je Ros.

Visoki američki zvaničnik je rekao da Srbija ima važnu stratešku lokacija u globalnoj trgovini s obzirom da je na raskrsnici izmedju Azije i Evrope..

„S obzirom na veze koje su stvorene i mogućnosti za uzajamni ekonomski rast, mi se radujemo daljoj saradnji s vladom Srbije“, rekao je Ros.

Američke kompanije su lideri u oblasti inovacija, kreativnosti, digitalne tehnologije i transparentnosti u ugovaranju i finansiranju, rekao je Ros je i dodao da one nude najbolje vrednosti zato što obezbedjuju najnaprednije tehnologije.

Ros je rekao da u Srbiji postoji „ogroman tehnički talenat“ i dodao da je najinovativniji svetski proizvodjač električnih automobila dobio po naučniku Nikoli Tesli.

„Imate prelepu zemlju, dobru hranu i bogatu istoriju. Imate puno toga da budete ponosni“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.