U trendu

Rukovodstvo Čajetine zahteva hitni sastanak sa premijerkom Brnabić

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović zatražio je danas hitan sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima, na kome bi zajednički razmotrili opravdanost donošenja odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode „Zlatibor“ i prethodne Uredbe o proglašenju Parka prirode „Zlatibor“, saopštila je ta opština.

Skupština opštine Čajetina donela je 1. juna odluku da ne učestvuje u postupku Ranog javnog uvida u Prostorni plan, dok Ustavni sud ne odluči o zakonitosti Odluke i Prostornog plana koje je donela Vlada Srbije.

„Hitnost ovog sastanka uslovljena je, upravo, činjenicom da Rani javni uvid pomenutog Prostornog plana ističe već u petak, 15. juna, nakon čega se Nacrt ovog planskog dokumenta može staviti na javni uvid, što podrazumeva definisanu i predloženu konačno definisanu granicu obuhvata ovog planskog dokumenta“, navodi se u saopštenju

Skupština opštine Čajetina ocenila je i da je teritorija obuhvaćena Prostornim planom znatno šira od područja koje je definisano Uredbom o njegovom proglašenju.

„Sve to je učinjeno bez navodjenja razloga, ciljeva i motiva za takav obuhvat plana, čime su, više nego očigledno, prekršene odredbe Zakona o planiranju i izgradnji, ali i interesi gradjana Čajetine koji nisu u mogućnosti da se pravovremeno pripreme za sve eventualne situacije koje mogu da proisteknu iz takvog planskog akta“, navodi se u saopštenju opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.