„Rusija je istorijski neprijatelj Evrope“

Novinari švedskog lista „Dagens nihter“ nazvali su Rusiju istorijskim neprijateljem Evrope i pozvali EU da se ujedine protiv Moskve.

Po mišljenju autora članka, američki predsednik Donald Tramp je izdao saveznike iz NATO-a, donevši odluku da povuče snage iz Sirije, što je na kraju postao „trijumf“ Rusije.

„SAD, kičma Alijanse, upravo su dezertirali iz Sirije, ostavivši svoje kurdske saveznike u vlasti druge države, člana NATO-a — Turske. Glavni pobednik u ovoj drami — Rusija Vladimira Putina, istorijski neprijatelj“, navodi se u materijalu.

U tekstu se navodi da evropski članovi NATO-a nisu imali „plan B“ u slučaju takvog razvoja događaja. Prema mišljenju novinara, sada EU treba da se ujedini protiv ruskog suseda, koji je „za račun Bliskog istoka postao još veći“.

„Države EU treba se drže zajedno i koriste svoju ekonomsku silu. One treba da se suprotstave autoritarnim snagama — i u Rusiji i u drugim regionima“, zaključuje list.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Prvoslav ćirilica

    Pa vas su nemci okupirali u dva svetska rata! Ko vam je neprijatelj!

  2. Anonimni

    Taj sto kobojagi pise je totalna dileja i nije citao ISTORIJU a nije se rodio kad su Rusi morali odvajkada CUVATI SVOJU DRZAVU .Ajd DEDA MU JE ZIV nek ga pita KO JE KO BIO U II SVETSKOM RATU ,KO JE USA U BERLIN I SJ“BO NACISTE ???

Napišite komentar