U trendu

Ruski napadi širom Ukrajine, dve osobe povređene u Kijevu

Najmanje dve osobe su jutros povređene u eksploziji na zapadu Kijeva, izjavio je gradonačelnik Vitalij Kličko, dok su ruske snage u zoru pokrenule nove udare širom Ukrajine.

„Još jedna eksplozija u glavnom gradu. Spasioci su na licu mesta. Automobili gore u dvorištu stambene zgrade“, naveo je Kličko u Telegramu i dodao da je dvoje ranjenih hospitalizovano.

Ruske snage su izvele udare i u oblastima Harkova i Odese, kao i na infrastrukturne ciljeve.

Jutros pred zoru, u Harkovu, na istoku zemlje, „neprijatelj je izveo oko 15 udara na grad i region. Okupatori ponovo gađaju ključne objekte“, izjavio je guverner regiona Oleg Sinegubov.

„Prema prvim informacijama, pogođena je stambena zgrada u oblasti Harkova“, dodao je on.

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov rekao je da je na meti napada bila gradska „energetska infrastruktura“ i da u pojedinim delovima grada ima problema sa strujom.

Nuklearna elektrana u Zaporožju isključena je sa ukrajinske električne mreže nakon ruskog udara, saopštio je ukrajinski nuklearni operater, upozoravajući na opasnost od nesreće.

„Poslednja linija komunikacije između okupirane nuklearne elektrane Zaporožje i ukrajinske elektroenergetske mreže prekinuta je zbog ruskih raketnih napada“, navodi se u saopštenju Energatoma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.