Ružić: Birački spisak nikada u istoriji nije bio ažurniji

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da birački spisak nikada u istoriji Srbije nije bio ažurniji i da se očekuje da beogradski izbori budu u prvom kvartalu iduće godine.

Ružić je za RTS rekao da je prebacivanjem podataka iz matičnih knjiga u elektronski oblik ažuriran jedinstveni birački spisak na pravi način i da se brisanje nekog gradjanina iz tog spiska obavlja na osnovu otpusta iz državljanstva, promena prebivališta, smrti i drugih razloga.

On je kazao da mahinacije nisu moguće i da opozicija ima „kompleks i strah“ i nesposobnost da se organizuje i da zbog svesti o tome da će na izborima proći katastrofalno podiže tenziju.

„Mahinacije u eri digitalizacije prosto nisu moguće“, naveo je Ružić i dodao da je reč o politikantstvu opozicije koja nema pravo da dezinformiše javnost.

Na pitanje kada će biti izbori u Beogradu Ružić je rekao da očekuje da budu u prvom kvartalu iduće godine.

„Mislim da je to realan termin i očekujem da pre svega strateško partnerstvo SNS i SPS ovde u Beogradu ponovo pokaže rezultat“, naveo je on.

Na pitanje da li to znači da će kandidata za gradonačelnika imati SPS ili će biti zajednički kandidat koalicije, Ružić je rekao da je kadrovski potencijal SPS „nesporno jak“ i ima plejadu „političkih asova“ koje može da kandiduje na odgovorne funkcije.

„Trenutno razmišljamo i o aktuelnom ministru energetike Aleksandru Antiću…koji je duže vreme bio u gradu i upoznat je sa materijom i o inžinjeru Milutinu Mrkonjiću…ali je suštinska stvar da ćemo opredeliti onaj model koji će dovesti da Beogradjani dobiju stabilnu vlast nakon tih izbora, predvodjenu SNS i SPS. Koji će to biti model i da li ćemo nastupiti na ovaj ili onaj način još nismo odlučili“, naveo je on.

Ružić je rekao da će SPS o tome odlučiti u dogovoru sa koalicionim partnerom, a na pitanje da li su moguće promene u SPS Ružić je rekao da SPS proživljava promene.

„Spekulacije koje se pojavljuju u javnosti su za mene smešne, a i za one iskrene simpatizere članove koji znaju da to nije istina“, kazao je Ružić.

Pojedini mediji pisali su ranije da Ružić želi da smeni predsednika SPS Ivicu Dačića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.