U trendu

Ružić traži raspravu o svom statusu u SPS

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je da je spreman na bilo kakvu vrstu provere u stranci nakon što se našao na meti kritika Srpske napredne stranke (SNS), s kojima su socijalisti u koaliciji u Vladi Srbije.

Ružić je u izjavi za današnji Blic pozvao predsednika stranke Ivicu Dačića da sazove sastanak bilo kog partijskog organa kako bi se raspravljalo o stanju u SPS nakon što je on na Fejsbuku objavio fotografiju s navijačem koji je u direktnom prenosu utakmice na RTS-u vređao premijera Srbije i predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića.

Ružić je kazao da se izvinio zbog svoje objave na Fejsbuku i da je imao utisak da je u dogovoru sa Dačićem „stavljena tačka“ na taj događaj.

„Međutim, iz izjava mojih uvaženih partijskih drugova vidim da ili nemam dogovor s Dačićem ili on daje različite naloge. Zato ga pozivam da što pre sazove bilo koji referentan partijski organ i da razmotrimo čitav galimatijas u kući. Daleko od toga da mi takva provera smeta, ali sam mislio da smeta nekom drugom“, rekao je potpredsednik socijalista.

Ružić nije želeo da precizira kome bi takva vrsta provere smetala u stranci niti da komentariše izjavu potpredsednice SNS Zorane Mihajlović da pojedini predstavnici socijalista „nisu ljudi, već gotovo bednici“.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je spreman da odgovara za ono što radi, i da, „ukoliko to premijer smatra, više ne bude u vladi“.

„Uvek sam spreman da za ono što radim odgovaram, pa i da ukoliko to premijer smatra, više ne budem u Vladi, pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS-a i za koje snosim komandnu odgovornost“, navedeno je u Dačićevom saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.