U trendu

Sagovornici Danasa: Milan Radojičić je prava vlast u Kosovskoj Mitrovici

Bivša poslanica u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je da je javna tajna da vlast u Kosovskoj Mitrovici ima Milan Radojičić, vlasnik kafane „Grej“ u kojoj se „odlučuje o svemu“ i u kojoj se sastaju srpski političari.

„Javna je tajana da suštinsku vlast na severu Kosova i Metohiji sprovodi Milan Radojičić, koji u medjunarodnoj zajednici važi za čoveka iz mafije, a da vlast ne sprovodi zvanično izabrani predsednici opština“, rekla je za list „Danas“ od petka Rada Trajković.

Ona je rekla da Radojičić „mrači i oblači, odredjuje dobro i zlo“, i da od njega sve zavisi – postavljanje direktora, odlučivanje o tenderima, ali i formiranje vlade Kosova.

Po rečima Trajkovićeve, Radojičić je pregovarao sa premijerom Kosova Ramušem Haradinajem ko će biti ministar, a ko državni sekretar, kao i da je on izabrao predstavnike u srpkim opštinama.

Rada Trajković očekuje, da predsednik Aleksandar Vučić prilikom predstojeće posete Kosovu objasni da li će izolovati ljude koje, predvodi Radojčić.

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije iz Zubinog potoka Slaviša Rastić podsetio je da je Radojičić na sred ulice išamarao predsednika opštine Kosovska Mitorvica Gorana Rakića.

„Rakić i zvaničnici koji su izabrana vlast imaju samo zadatak da sprovode naloge SNS i da se pojavljuju u izbornoj kampanji. Sve ostale odluke koje se tiču njihve nadležnosti i života ljudi donosi neformalan grupa. Ne znam Radojičića lično, niti sam se ikada sreo sa tom osobom, ali slušajući ljude koji šapuću po Mitrovici zaključujem da je on prava vlast na Kosovu“, rekao je Ristić.

Bivši poslanik Demorkatske stranke Srbije Marko Jakšić podsetio je da se predsednik Aleksandar Vučić, posle izbora na Kosovu zahvalio Goranu Rakiću i Radojičiću.

On je kazao da na Kosovu vladaju „Vučićeve kriminalne strukture“, ali da on ne zna ko je u tim strukturama.

„Da bih pričao ko čini te strukture, morao bih da imam dokaze, ja ih nemama“, kazao je Jakšić.

List navodi i da prštinski mediji pišu da je Milan Radojičić kum kontraverznog biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića, koji je bio uhapšen zbog sumnje da je organizovao nerede na Kosovu 2011.

Radojičić i Veselinović bili su na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal 2012. godine, zbog sumnje da su prisvojili 32 vozila Hipo-Alpe Adrija lizing. Oslobodjeni su optužbi 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.