U trendu

Samofalov povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj: Izmene nisu unete u dokumentaciju

Na gradilištu u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, zbog kog se zgrada na susednoj adresi urušila pre dva meseca, bilo je više promena koje nisu unete u dokumenta, što dodatno otežava utvrđivanje odgovornosti, ocenio je danas predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov.

On je nakon današnjeg, devetog po redu, protesta zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici, naveo da nisu unete izmene nadzornog organa ili izvođača, zbog čega je ocenio „da su za niz propusta odgovorni svi“.

„Kako vreme odmiče, sve je teže da se uđe u trag pravim investitorima i izvođačima radova, jer se spisak neprestano širi. Opština Vračar je izdala dozvolu za gradnju sumnjivim firmama. Prvobitno je planirana izgradnja objekta sa podzemnim nivoom, prizemljem i tri sprata, da bi zatim skoro sve bilo duplirano“, naveo je Samofalov u pisanoj izjavi.

On je dodao i da izvođač radova nije reagovao na primedbe stanara Vidovdanske ulice, kao i da građevinska inspekcija nije adekvatno sprovela svoj deo posla.

„Tužilaštvo je utvrdilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, a na gradilištu nije bilo ni stručnog nadzora… Za nekoliko dana ćemo obeležiti dva meseca od potkopavanja temelja zgrade u Vidovdanskoj ulici, što je bio i povod za naše proteste, koje organizujemo svake subote ispred opštine Vračar sa jasnim zahtevima, smena (zamenika gradonačelnika) Gorana Vesića i svih odgovornih lica u opštini Vračar“, dodaje se u saopštenju.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici delimično se urušila 16. jula, a potom se četiri dana kasnije srušio još jedan deo, a pretpostavlja se da je njena stabilnost bila ugrožena zidanjem objekta pored nje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar