Samofalov: Raskrinkani Vesićevi rušilački planovi na Vračaru

Predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov ocenio je da je zamenik gradonačelnika Begrada Goran Vesić odustao od planiranog rušenja zgrada na Vračaru zbog straha od najavljenih akcija opozicije.

Javno se obraćajući Vesiću Samofolov je naveo da je „svima jasno zašto je Vesić zaustavio izradu urbanističkih planova samo nekoliko sati nakon što je odbornička grupa ‘Oslobodimo Vračar’ najavila dolazak na javni uvid povodom rušenja jedinstvene kulturno-istorijske celine u bloku izmedju Krunske, Njegoševe, Smiljanićeve i Kneginje Zorke i obećala gradjanima da će se najoštrije suprotstaviti tom divljaštvu“.

Samofolov ne veruje u Vesićevo objašnjenje da je takvu odluku doneo jer je ‘prihvatio predlog Društva za ulepšavanje Vračara’ i neće dozvoliti da investitori rade šta im padne na pamet.

„Istina je da investitori pod tvojom vlašću ne rade šta ima padne na pamet, već šta tebi i tvojoj naprednjačkoj oligarhiji padne na pamet. Budući da planove za gradnju ove vrste usvaja Skupština Beograda, a da si ti neformalni ‘gazda Vračara’, jasno je da upravo ti stojiš iza najave ove skandalozne gradnje, koju sada licemerno kritikuješ pokušavajući da sakriješ svoju ulogu u tome, a time i strah pred najavljenom akcijom opozicije“, napisao je Samofolov.

On je dodao da je Vesićevo objašnjenje još apsurdnije jer je „Društvo za ulepšavanje Vračara satelit SNS-a“ i da je čelnik tog udruženja do juče bio predsednik UO „Božidarac“, a sada ga je takodje glasovima odbornika SNS-a na tom mestu nasledila njegova supruga.

Samofalov je istakao da će opštinski odbornici proveriti da li je projekat stvarno obustavljen dolaskom na prethodno najavljeni uvid sutra u 12 časova u Gradskoj upravi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.