U trendu

Samofalov (SDS): Atmosfera na prvom sastanku vlasti i opozicije uslovno-pristojna

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov ocenio je danas da je atmosfera „uslovno-pristojna“ na prvom sastanku vlasti i opozicije uz posredovanje evroparlamentaraca o izbornim uslovima.

Samofalov je rekao novinarima ispred Palate Srbija da će se tek videti kako će biti u nastavku, kao i sutra.

On je kazao da je tokom prepodneva bilo samo uvodnih izlaganja učesnika skupa, a da su tu bili i predstavnici vlasti koji su se ponašali kao u Skupštini Srbije što je, kako je dodao, stvar kućnog vaspitanja.

Samofalov, kao i lider Dveri Boško Obradović, rekli su da bi dijalog trebalo što pre da bude nastavljen, kako bi ukoliko dodje do eventualnog dogovora ostalo najmanje šest meseci za njegovu primenu.

Obradović je pozdravio dolazak evroparlamentaraca u Beograd, te istakao da je zahvaljujući tome prvi put ozvaničen razgovor izmedju vlasti i opozicije.

„Nedostaje konkretizacija, sve priče su već ispričane, mi iz opozicije smo više puta ponovili zahteve i sada je vlast na potezu“, rekao je lider Dveri.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je rekao da je poslanička grupa „Ujedinjena dolina-SDA Sandžak“ jedina parlamentarna opoziciona stranka koja učestvuje u dijalogu.

Imamović je naveo da su oni „izrazili obazrivost“ u očekivanju od dijaloga imajući u vidu, kako je rekao, da je počeo dosta kasno.

On je rekao da se najviše primedbi odnosi na to da neće biti dovoljno vremena da se izadje sa rešenjima, koja bi potom trebalo da se implementiraju.

Prema njegovim rečima, drugo je vodjenje paralelnog dijaloga bez posredovanja EU parlamentaraca, jer smtraju da će vlast favorizovati taj prvi dijalog.
Sastanak se održava u Palati Srbija, bez prisustva novinara.

Sastanku, kojem predsedava predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, prisustvuju predstavnici vlasti i opozicije, kao i evroparlamentarci Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i Knut Flekenštajn.

Na sastanku su predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednici Demokratske i Socijaldemokratske stranke Zoran Lutovac i Boris Tadić, kao i predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih gradjana i Zajedno za Srbiju.

Tu je i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kao i predstavnici Inicijative Ne davimo Beograd, Nove stranke, Stranke pravde i pomirenja i drugih.

Srpsku naprednu stranku predstavlja delegacija predvodjena Vladimirom Orlićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.