U trendu

Sanda Rašković Ivić: Radnici životima plaćaju greške sistema

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je pogibija dva radnika, koji su jutros stradali na gradilištu „Beograda na vodi“, najstravičnija opomena svim nadležnim da je poslednji trenutak da se uredi državni sistem i zaštite ljudski životi.

Ona je ukazala i na tragedije koje su se na gradilištima Srbije dogodile tokom ovog meseca.

„Za poslednjih deset dana na gradilištima u Srbiji život su izgubili četiri radnika, a samo srećom je takav scenario izbegnut u momentu kada se rušio potporni zid na Koridoru 10. U tri od četiri navedena slučaja radnici na gradilištima radili su ‘na crno’, medju njima i heroj sa Košara, fakultetski obrazovan Nebojša Turović“, rekla je Sanda Rašković Ivić i dodala da je jasno da niko u državi ne kontroliše izgradnju gradjevinskih objekata koji se grade bez dozvole i koji su najveća opasnost da se takve tragedije ponove.

Ona je dodala da te činjenice ukazuju da je državni sistem, koji bi trebalo da garantuje bezbednost na radu, potpuno uništen, da ne postoji kontrola nad time ko u Srbiji i šta gradi i da se cena takvog haosa plaća ljudskim životima.

Narodna stranka je zbog toga zatražila ostavku ministra za rad, boračka i socijalna pitanja kao i ostavku ministarke gradjevine i saobraćaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.