U trendu

Šarović i članovi pokreta Ljubav, vera, nada u Knez Mihailovoj zapalili sveće za Ustav i …

Predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović i članovi tog pokreta postavili su danas u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu nadgrobne spomenike od stiropora namenjene državnim institucijama i zapalili sveće za njih.

Šarović je novinarima u Knez Mihailovoj rekao da Srbija nikada nije imala jake i nezavinse institucije, ali da su se stvari „rapidno pogoršale“ od kada su Srpska napredna strana (SNS) i predsednik Aleksandar Vučić na vlasti.

„Aleksandar Vučić će u istoriji Srbije svakako ostati zapamćen kao grobar institucija i mi smo to hteli na ovaj simboličan način i da prikažemo gradjanima i da ih podsetimo koliko su zapravo Ustavni sud, Regulatorno telo za elektronske medije, ministarstva i druge institucije urušene“, kazao je Šarović.

Ocenio je da su iskorišćeni svi koji su saradjivali sa Vučićem i da je njihov kredibilitet urušen.

„Zapravo, Aleksandar Vučić na neki volšeban način raste i njegova popularnost raste, ali svi ljudi sa kojima je saradjivao postali su predmet podsmeha“, istakao je Šarović.

On je nabrojao pojedine članove Vlade Srbije i ocenio da, kada bi neko od njih samostalno izašao na izbore, „ne bi mogao da osvoji dva glasa“.

Prema njegovim rečima, svako bi na izbore trebalo da izadje pod svojim imenom, „a ne da se kriju iza kandidata kao što su Zoran Radojičić, ili Vladeta Janković“.

„Da budu kandidati do izbora, da narod misli da za njih glasa, a da nakon izbora suštinski vlast preuzimaju drugi ljudi“, naglasio je on.

Šarović je najavio da će taj pokret u narednih nekoliko dana odlučiti da li će izaći na aprilske izbore.

Na „nadgrobnim spomenicima“ stajala su imena ministarstava i institucija, uz natpis da spomenik podižu aktuelni predvodnici tih državnih institucija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar